Cordelia Alegre

La Unión

Dues bessones de 18 anys nascudes a Colòmbia però criades a Barcelona viatgen a la seva terra natal per a conèixer la seva família paterna. Cecilia passa l’estiu indagant sobre el passat del seu pare, mentre que Juliana intenta entendre el seu present. Els seus descobriments fan que es vagin distanciant en silenci, però només juntes podran completar el relat familiar.

La història de la meva família materna està plena de silencis. Però no sempre de silencis muts. Hi ha silencis plens de paraules, de mirades o de música. Silencis que han marcat la manera de relacionar-me amb la meva mare i que, des de que tinc memòria, han creat en mi la necessitat d’entendre’ls. Els meus avis van morir molt abans de que jo nasqués. Quan la meva mare i la meva tieta tenien tres anys va morir ell, a Colòmbia. La meva àvia va tornar a Barcelona, la seva terra i, quan les seves filles en tenien disset, va morir. Les dues germanes, bessones, van quedar orfes abans de ser majors d’edat i van començar a construir una vida on només es tenien l’una a l’altra. La Unión neix de la necessitat d’explorar la memòria familiar a través d’entendre com ens marca la nostra herència i com cadascú troba el seu lloc en una família.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad
Ir al contenido